Arhivă blog

Care sunt diferențele dintre imprimantele cu laser și cele cu jet de cerneală inkjet?

Care sunt diferențele dintre imprimantele cu laser și cele cu jet de cerneală inkjet?

Toată lumea are nevoie din când în când să imprime un document, iar pentru asta apelăm la imprimanta de acasă sau la un centru specializate de printare și copiere. Există diferite tipuri de imprimante, însă două dintre acestea sunt cele mai utilizate la momentul actual.

 


Imprimantele cu jet de cerneală inkjet


Majoritatea imprimantelor pe care le avem acasă sau la birou funcționează cu cartușe de cerneală inkjet. Acestea sunt ușor de folosit și implică prețuri reduse de utilizare. Imprimanta inkjet funcționează prin imprimarea pe foaia a unor puncte de cerneală foarte mici cu ajutorul unor duze ce se mișcă de la stânga la dreapta pe întreaga foaie. Datorită faptului că mecanismul de printare se află în mișcare continuă, rezultă și o reproducere a documentelor la o calitate înaltă, însă, tipărirea se face mai lent comparative cu imprimantele laser.


Cartușele de cerneală trebuie schimbate la ceva timp, iar durata lor de viață depinde de numărul de pagini imprimate. Chiar dacă folosim imprimanta mai rar, în timp cartușele de cerneală se pot deteriora și necesită să fie schimbate deși nu s-au terminat. Acestea se schimbă foarte ușor și durează doar câteva secunde.
Imprimantele cu jet de cerneală au dimensiuni mai reduse și pot fi depozitate cu ușurință pe birou sau pot fi transportate dintr-un loc în altul fără prea multe bătăi de cap.


Acestea sunt potrivite atât pentru a imprima imagini, cât și text la o calitate superioară. Unele modele de imprimante pot printa și fotografii, însă este necesar să folosim o hârtie specială. De asemenea, un alt plus al imprimantelor inkjet este faptul că nu sunt zgomotoase. 

 

Avantajele imprimantelor cu jet de cerneală


•    Costuri reduse
•    Calitate bună la printarea textelor și imaginilor
•    Posibilitatea de a printa fotografii
•    Sunt silențioase
•    Greutate și dimensiuni reduse

 

 

Imprimantele laser


Imprimantele cu laser au dimensiuni puțin mai mari, dar asta nu înseamnă că nu pot fi utilizate în locuințe. Cu toate acestea, costurile sunt și ele mai ridicate față de imprimantele inkjet.


Imprimantele laser printează textele și imaginile la o calitate foarte bună. Acestea funcționează cu o tehnologie de imprimare xerografică, dar sunt diferite față de fotocopiatoarele analogice prin faptul că imaginea este produsă prin scanarea directă cu o rază laser de-a lungul fotoreceptorului imprimantei. 


Acestea funcționează cu cartușe toner ce sunt compatibile cu diferite modele de imprimante. Tonerul este o pulbere uscată ce se transferă pe foaia de hârtie cu ajutorul tamburului. Acest tip de imprimantă este recomandat pentru a printa un număr mare de documente, întrucât reproduce textele la o calitate foarte bună. Se pot printa și imagini, dar calitatea produsului final nu va fi la fel de bună ca cea a imprimantelor cu jet de cerneală, însă viteza de imprimare a acestora este mai mare și totodată mai eficientă. Imprimantele laser sunt ideale pentru birou, întrucât pot imprima un număr mare de pagini într-un timp scurt.

 


Avantajele imprimantelor laser


•    Viteză mare de imprimare
•    Posibilitatea de a printa un număr mare de documente
•    Calitate superioară la imprimarea textelor

Pe DeskOn aveți la dispoziție o gamă variată de carușe de cerneală și toner pentru o mulțime de modele de imprimante.


Prin urmare, atunci când alegem cea mai potrivită imprimantă pentru noi trebuie șă ținem cont de nevoile noastre. Trebuie să printăm mai multe documente? Atunci este recomandat să optăm pentru o imprimantă laser. Dacă nu scoatem o cantitate mare de text și ne dorim o calitate superioară pentru imagini sau poze, cu siguranță imprimantele cu jet de cerneală sunt cea mai bună alegere.

Lăsați un comentariu

Aboneaza-te Newsletters

Primiți actualizări prin e-mail despre cel mai recent magazin și oferte speciale.