Cum să economisești cerneală sau toner – trucuri pentru a reduce consumul

Cum să economisești cerneală sau toner – trucuri pentru a reduce consumul

Cerneala și tonerul sunt resurse esențiale în lumea imprimării, dar costul lor poate deveni o gaură în bugetul personal sau cel al afacerii. De aceea, este important să cunoaștem și să punem în aplicare strategii pentru a economisi cerneală sau toner și a reduce cheltuielile pe termen lung. 

Există numeroase trucuri prin care poți economisi bani, dar fără a economisi și calitate, de la folosirea anumitor fonturi și până la reciclarea cartușelor. 

Activează setarea “economie de cerneală” 

Una dintre cele mai simple modalități de a economisi cerneală sau toner este să intri în meniul de setări al imprimante și să cauți opțiunea de imprimare economică. Aceasta poate apărea sub mai multe denumiri, de la “economie de cerneală” și până la “modul draft”. Cum funcționează această funcție? Odată bifată, imprimanta va utiliza mai puțină cerneală la printare, realizând documente mai puțin calitative, însă potrivite pentru teste sau documente interne, fără importanță. 

Fă selecție înaintea imprimării 

O modalitate simplă de economie este să imprimi doar ce este absolut necesar. Înainte de a începe printarea, asigură-te de corectitudinea documentului, pentru a evita consumarea cartușului pe pagini goale sau informații inutile. 

Ai grijă ce font folosești 

Anumite fonturi consumă mai puțină cerneală decât altele, precum Arial sau Times New Roman, deoarece au o densitate mai mică și astfel te pot ajuta să economisești pe termen lung. 

Ajustează setările de calitate 

În funcție de nevoile tale, poți ajusta setările de calitate a imprimării pentru a economisi cerneală sau toner. De exemplu, poți alege o rezoluție mai mică pentru documente interne sau pentru imprimarea de texte, ori poți alege moduri care utilizează mai puțin cartuș. 

Pune accent pe hârtia folosită 

Calitatea hârtie folosite poate afecta consumul de cerneală. De aceea, trebuie să alegi hârtie de calitate superioară, care absoarbe mai puțină cerneală și oferă claritate și durabilitate. 

Reciclează 

Reciclarea cartușelor utilizate poate aduce beneficii atât mediului, cât și ție, din punct de vedere financiar. Multe companii oferă programe de reciclare în schimbul unor reduceri sau vouchere pentru achiziționarea de consumabile noi, ajutându-te astfel să economisești bani, contribuind în același timp și la protejarea mediului înconjurător. 

Alege consumabile compatibile 

În loc să achiziționezi consumabile originale, alege cartușele compatibile. Acestea sunt mai accesibile din punct de vedere financiar și pot oferi aceeași calitate și performanță ca și cele originale. 

Să faci economie de cerneală poate fi ușor de realizat dacă te folosești de trucurile și sfaturile adecvate. De la ajustarea setărilor de imprimare și până la alegerea consumabilelor compatibile, există numeroase modalități de a reduce consumul și de a economisi bani pe termen lung. 

Prin adoptarea acestor practici inteligente, vei putea să te bucuri de rezultate bune, care să-ți satisfacă nevoile de imprimare, dar și de un buget echilibrat în activitatea ta la birou. 

Lăsați un comentariu

Aboneaza-te Newsletters

Primiți actualizări prin e-mail despre cel mai recent magazin și oferte speciale.